JJ Wonderbanken
Image default
Bedrijven

De kracht van Drupal

Drupal is een open source platform. Dat betekent dat de code van de software openbaar is. Iedereen die er verstand van heeft kan de code dus aanpassen. Positieve verbeteringen worden doorgevoerd in de officiële versie die vervolgens weer door alle gebruikers te downloaden is. Dat betekent dat je dus altijd kunt beschikken over een perfect geoptimaliseerd platform. Door het open source systeem worden updates en verbeteringen namelijk razendsnel doorgevoerd. Als gebruiker hoef je dus nooit lang te wachten op een nieuwe patch met een verbeterde versie.

 

Drupal is SEO vriendelijk

SEO, oftewel, Search Engine Optimization is voor eigenlijk alle websites erg belangrijk. In het kort heeft SEO te maken met hoe makkelijk je te vinden bent via zoekmachines zoals Google. Drupal stelt je in staat om er gericht voor te zorgen dat jij veel bezoekers op je website krijgt. De software bestaat namelijk uit verschillende modules. Deze kun je los van elkaar downloaden. Daardoor hoef je alleen de modules en de mogelijkheden te installeren die je daadwerkelijk wilt gebruiken.

 

Een hulpvaardige community beantwoord al je vragen

Drupal heeft miljoenen gebruikers. Daardoor is er een grote community die elkaar graag helpt bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen. Op het internet zijn veel forums te vinden waar alle gebruikers terecht kunnen. Dat is natuurlijk helemaal in stijl met de open source opzet van Drupal.