De twee belangrijkste stranden van Pomorie: Centraal en Oost

goedkope all inclusive

Bijna elk Bulgaars resort heeft zijn eigen kenmerken die het onderscheiden van andere vakantiebestemmingen in dit pittoreske Balkanland. Pomorie zal reizigers met lange afstanden of afmetingen niet verrassen. Maar er zijn zeven vrij lange stranden, als je rekening houdt met die op de platforms van gewapend beton en aan het spit. Gasten van de stad hebben altijd een keuze aan verblijfplaatsen. Het populairst onder toeristen zijn twee stranden van twee kilometer: Oost en Centraal.

Plaats

De gasten van de stad die Pomorie goed kennen, kennen de Kraybrezhna-straat. Het is erlangs dat de kust zich uitstrekt, waarop de oostelijke en centrale stranden zich bevinden. In dit deel van het resort, dat een gezellig schiereiland is, zijn de meeste gebouwen moderne comfortabele woongebouwen en hotels. Maar ondanks dit worden de wijken hier nog steeds de oude stad genoemd.

Zones en hun kenmerken

Er is geen duidelijk gedefinieerde grens tussen de twee stranden – de centrale gaat soepel over in de oostelijke of omgekeerd, afhankelijk van waar de wandeling langs de kust begint. Gemakshalve is het gebruikelijk om de zandstrook voorwaardelijk in twee ongelijke delen te verdelen. De noordelijke grens van het Central Beach bevindt zich net boven het Pomorie Grand Hotel. Zuid – onder het Rose Gardens Hotel. Vanaf hier begint op zijn beurt het Eastern Beach, dat zich uitstrekt tot aan de golfbreker bij de Transfiguratiekerk.

Het hele gebied is verdeeld in negen ongelijke secties of zones. Vakantiegangers letten altijd op het zand, dat merkbaar verschilt van wat meestal in andere Bulgaarse resorts wordt aangetroffen. Hier is het grijs, en op sommige plaatsen zelfs zwart. Dit komt door de nabijheid van het Pomorie-meer. Het staat bekend als een plaats voor moddertherapie en zoutwinning. Dankzij het meer bevat het zand vrij veel ijzer en mangaan, wat de reden is voor zijn ongebruikelijke kleur.

De secties verschillen niet alleen van elkaar in lengte, maar ook in de dienstverlening. Verschillende strandgebieden zijn betaald en veiliger voor vakantiegangers. Ze zijn uitgerust met lage torens, zoals grote ligstoelen, waarop strandwachten aanwezig zijn. Beide stranden zijn geschikt voor gezinnen met kleine kinderen vanwege de zachte toegang tot het zeewater en het ontbreken van hoge golven.

De meeste gasten van het resort kiezen de betaalde zones. Dit komt door hun veiligheid en de beste uitrusting. Vrije stukken van de kustlijn zijn niet zo druk als die waar bepaalde kosten voor de diensten zijn. Netheid is een van de belangrijkste kenmerken van beide stranden, niet voor niets zijn ze gemarkeerd met een speciaal bord – de Blauwe Vlag. Algen zijn het vaakst te zien in de buurt van de golfbrekers, waar altijd stenen van verschillende afmetingen en vormen te vinden zijn.

Vakantie tips

Beide stranden – Oostelijk en Centraal – zijn vooral geschikt voor een gezellig tijdverdrijf voor ouders met hun jonge kinderen. Waterliefhebbers zullen ook niet teleurgesteld zijn bij het kiezen van deze plaatsen voor hun vakantie. Ervaren reizigers die hier onlangs zijn geweest, raden aan om zo vroeg mogelijk naar de stranden te komen – de optimale tijd is 8 of 9 uur ‘s ochtends. Hierdoor kunt u een comfortabele plek innemen en de situatie vermijden dat u op zoek moet naar een gratis parasol of ligstoel. Allereerst is het advies nuttig voor die toeristen die willen ontspannen op de stranden dichter bij de hotels waar ze verbleven. Er zullen altijd plaatsen zijn op gratis sites, maar je zult wat comfort moeten verliezen.

Voor wie de drukte van toeristen wil vermijden, is het beter om hier in juni of september te komen. Het is ook belangrijk om te weten dat u niet moet rekenen op de verscheidenheid aan entertainment in lokale hotels. Het belangrijkste waarvoor je naar de centrale en oostelijke stranden moet komen, is de warme zee en een zacht kleurtje in de Pomorie-zon. Volgens experts is het onder vakantiegangers zeldzaam om mensen te vinden die ernstige klachten uiten over de service in de lokale hotels.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html