JJ Wonderbanken
Image default
Woningen

Dit is waarom je over moet stappen naar shampoo en body bars

Je kent vast wel de strijd om elke maand shampoo flessen te kopen. Je geeft er zo veel geld aan uit. Hiernaast koop je waarschijnlijk ook conditioner en douchegel. Wist je dat er een veel betere manier hiervoor is? Je kunt nu afscheid nemen van shampoo flessen en overgaan op een natuurlijke en duurzame optie. Je kunt met een body bar zeep veel langer doen dan met een bodywash fles.

Wat is een body bar

Body bar zeep of een shampoo blok is een vaste zeep die gemaakt is met natuurlijke ingrediënten. Ze worden al eeuwenlang gebruikt als reinigend en hydraterend middel. Het is een geweldig alternatief voor vloeibare zeep en shampoo flessen. Dit omdat het duurzamer en milieuvriendelijker is. Lichaamszeep wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, sheaboter en essentiële oliën, die al eeuwenlang worden gebruikt om de huid te voeden en te reinigen. Body bar zeep wordt meestal verkocht in bars of schijven, waardoor het gemakkelijk op te slaan en te vervoeren is. Ze worden meestal verpakt in kartonnen dozen of papieren zakken. Hierdoor zijn ze duurzamer dan vloeibare zeep en shampoo flessen. 

Voordelen van het gebruik van Body Bar Zeep

Het gebruik van body bar zeep heeft vele voordelen. Een voordeel is dat lichaamszeep duurzamer is dan vloeibare zeep en shampoo flessen. Dit komt door onder andere de verpakking, maar ook de productie ervan vergt minder energie en is dus milieuvriendelijker.

Een ander voordeel is dat de body bar of shampoo bar wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die zacht zijn voor de huid en de huid voeding geven. Het is vrij van agressieve chemicaliën, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid. Body bar zeep is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Het kan worden gebruikt voor het reinigen, hydrateren en scheren. Hiernaast is body bar zeep betaalbaar en gemakkelijk te vinden. Het gebruik van body bar zeep kan helpen plastic afval te verminderen. Omdat het verpakt is in kartonnen dozen of papieren zakken, is er geen plastic fles of container nodig.

Body bar zeep vs. vloeibare zeep

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een zeep bar moet kiezen in plaats van vloeibare zeep of shampoo. De eerste reden is dat een bar vaak goedkoper is doordat er geen plastic fles of container bij zit. Als tweede is een zeep bar duurzamer dan vloeibare zeep. Dit door de manier van produceren en doordat er veel minder tot geen plastic afval bij ontstaat. Een bar is gemaakt van natuurlijke producten waardoor het gezonder is voor je huid en haar.