JJ Wonderbanken
Image default
Electronica en Computers

Een goed racestuur kopen

Een goed racestuur kopen

Bij het kopen van een Racestuur komt wel het een en ander kijken. Je hebt namelijk verschillende functies en het is ook een beetje afhankelijk van de game waarvoor je hem gebruikt .Echter raden wij wel altijd aan om een stuur te nemen met force feedback. Als je dan over gras of een ander gebied rijd waar je niet hoort te rijden dan wordt je getriggerd. Dit zorgt ervoor dat je snel actie onderneemt om hier vandaan te komen, maar ook zorgt het voor een realistische spelbeleving. De beginnende racer heeft vaak voldoende aan een stuur met niet al teveel toeters en bellen. Gemiddeld zit je dan zo rond de honderd euro. 

De gevorderde sturen zijn al snel tussen de 200 en 500 euro, maar daar krijg je dan ook heel wat meer voor. Deze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen waardoor je ze jaren kunt gebruiken. Er zijn vandaag de dag erg veel mensen die hun PS4 stuur nu ook gebruiken op de PS5, mits dit gaat dan. Tevens krijgt je bij de gevorderde sets vaak ook pedalen en zo kun je ook gassen, remmen en schakelen met je voeten. Dit maakt de spelbeleving nog realistischer. Vaak zijn deze ook te verstellen voor groot en klein en met veel of juist weinig weerstand.

De voordelen van een racestuur

Een racestuur in de categorie best getest heeft meerdere voordelen. Dit hoeven niet altij de duurste te zijn, want meestal zit het tussen luxe en normaal in. Vaak beschikken deze over een of meerdere trilmotoren. Deze geven een signaal als je van de baan raakt, zodat je snel weer op de bana raakt. Daarnaast sturen deze realistischer en daarmee zetten de meeste gamers ook betere prestaties neer. Zeker als je urenlang gaat gamen dan wil je toch net als bij een controller een goede grip op je racestuur hebben.