JJ Wonderbanken
Image default
Dienstverlening

Een grafmonument voor je ouder

Als een van je ouders overlijdt brengt dat vaak heftige emoties teweeg. Het afscheid kan plots en onverwachts gekomen zijn, maar vaak ook zat het afscheid er aan te komen. Vaak is dan toch het overlijden dan nog onverwachts. Een afscheid van een ouders kan

 

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

Naast zo’n afscheid komt dan ook nog het geregel rondom de dood en de uitvaart. In heel korte tijd moet er van alles geregeld worden. Liefst een mooie en passende uitvaart waar je met een goed gevoel op terug zult kijken. Een mooie uitvaart en later een prachtig grafmonument kan een kleine troost zijn waarbij mooie en dierbare herinneringen en gevoelens expressie  krijgen.

Grafmonument voor ouders

Beiden kunnen troost bieden en expressie geven aan mooie en dierbare herinneringen en gevoelens. Een persoonlijk en dus uniek grafmonument maakt het bezoek aan het graf aangenamer en makkelijker. Een mooie persoonlijke

herdenkingsplek nodigt om regelmatig te bezoeken; een onpersoonlijk monument veel minder. Met dit verhaal wil ik je op de hoogte brengen van de mogelijkheden om een persoonlijk en uniek grafmonument te realiseren.

Een fijne herinneringsplek

Als een geliefde of een dierbare sterft, komen meestal emoties en herinneringen naar boven. Het verliezen van je vader of moeder ligt extra gevoelig. Niemand was ooit zo betrokken bij je als je ouders. Zeker als het een van je ouders is van wie je gedwongen afscheid hebt moeten nemen. Herinneringen kunnen ook gemengd zijn. Als grafkunstenaar heb ik ruime ervaring in het vorm geven van gevoelens en herinneringen in een bijzonder en persoonlijk ontwerp voor een grafmonument. Zodat je, wanneer je het graf van je ouders bezoekt, je als het ware weer een beetje thuiskomt.  

Grafmonumenten laten ontwerpen

Het maken van een ontwerp voor grafmonument gebeurt bij mij altijd in samenspraak met nabestaanden. Samen onderzoeken we wat het mooist bij je vader of moeder zou passen. Natuurlijk is er al ruimte voor eigen ideeën, wensen en suggesties. Ik sta open voor alle ideeën, suggesties en wensen. Ik neem de nabestaande mee in het hele proces. Het hele proces van ontwerp tot plaatsing doen we in samenspraak..

Hoe start Memorabel een grafmonument ontwerp?

Het begint allemaal met koffie! Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een kopje koffie of thee hoor ik graag wat je wilt delen. Verhalen en herinneringen zijn essentieel om een ontwerp voor een grafmonument te kunnen maken.

In het vrijblijvende kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of ik de juiste persoon ben om het ontwerp voor het graf voor je vader of moeder te mogen maken. Alleen als we alle twee het gevoel van een klik hebben  wil ik met het ontwerp aan de slag gaan.

Fotoboekje van het grafmonument

Het tot stand komen van een grafmonument gaat in verschillende stappen. Iedere stap overleggen we en leg ik vast voor een fotoboekje later. Het realiseren van een persoonlijk grafmonument gaat in kleine stapjes. Tijdens  ieder stapje hebben we even overleg en stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken zodat je altijd op de hoogte bent van wat we aan het doen zijn. Zodat je een prachtig overzicht hebt van hoe het persoonlijke grafmonument voor je vader of moeder tot stand is gekomen. Na het plaatsen van het monument ontvang je dit unieke fotoboekje.

Grafmonumenten en Grafkunst

 

Dit blogartikel is van de hand van grafkunstenaar Jeroen Stok. Stok die is opgeleid tot beeldhouwer werkt voornamelijk met metaal en glas.  Naast unieke grafkunst maakt hij nog immer “gewone kunstbeelden” en kunst in opdracht. De metalen kunstwerken van Jeroen kenmerken zich doordat ze gestileerd en eigentijds ogen met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas versterkt deze heldere uitstraling. Grafmonumenten ontwerpen is een andere artistieke activiteit dan het creëren van gewone sculpturen. In samenspraak met nabestaanden een persoonlijk grafmonument maken is een deel van het dagelijkse artistieke werk.

Stok ziet het belang van grafkunst en is dankbaar dat de unieke creaties nabestaanden helpen in hun rouwproces

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

 

 

 

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/