JJ Wonderbanken
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe herstel je de glans van je auto?

Je auto is een waardevol bezit en daarom wil je de glans en schoonheid ervan behouden. Na verloop van tijd kan de glans van je auto echter dof worden door invloeden van buitenaf. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de glans van je auto te herstellen en te laten stralen als nooit tevoren. In dit artikel delen we enkele handige tips en trucs om de glans van je auto te herstellen en een stralende afwerking te bereiken.

Grondige reiniging als basis

Een goede basis voor het herstellen van de glans van je auto is een grondige reiniging. Begin met het wassen van je auto met een hoogwaardige autoshampoo en een zachte spons of washandschoen. Vergeet niet om alle oppervlakken, inclusief de velgen en banden, grondig te reinigen. Spoel de auto vervolgens goed af en droog deze af met een zachte microvezeldoek om watervlekken te voorkomen.

Polijsten voor een diepe glans

Polijsten is een cruciale stap bij het herstellen van de glans van je auto. Gebruik een polijstmachine en een geschikt polijstmiddel om de lak te egaliseren en eventuele kleine krassen en oneffenheden te verwijderen. Werk in kleine secties en breng het polijstmiddel gelijkmatig aan. Beweeg de polijstmachine in cirkelvormige bewegingen en oefen een lichte druk uit. Neem de tijd en polijst grondig totdat de gewenste glans is bereikt.

Verwijdering van oxidatie

Oxidatie kan een van de oorzaken zijn van een doffe lak. Gelukkig kan het verwijderen van oxidatie de glans van je auto aanzienlijk herstellen. Gebruik een speciale remover of een fijne polijstpasta en breng deze aan op een zachte doek. Wrijf voorzichtig in cirkelvormige bewegingen over de geoxideerde gebieden totdat de oxidatie is verwijderd. Spoel grondig af en droog de auto af.

Waxen voor bescherming en glans

Na het polijsten moet je je auto beschermen en de glans behouden. Je kunt hiervoor een kwalitatieve autowax aanbrengen. Waxen vormt een beschermende laag over de lak, waardoor deze wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf en tegelijkertijd een prachtige glans krijgt. Breng de wax gelijkmatig aan met een applicator en laat het drogen volgens de instructies van de fabrikant. Verwijder vervolgens de wax met een zachte doek voor een stralende afwerking. Met deze tips zal jouw auto binnenkort weer glanzen!