JJ Wonderbanken
Image default
Marketing

Wat is een No Follow link en hoe werkt het precies?

Als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie, dan ben je vast al bekend met het begrip ‘backlinks’. Toch is het belangrijk om niet alleen te letten op de hoeveelheid backlinks die je hebt, maar ook op de kwaliteit daarvan. Een slechte kwaliteit backlink kan namelijk averechts werken voor je SEO prestaties. In dit blog leggen we je uit wat een No Follow link is en waarom het belangrijk is om hierin te investeren.

De betekenis van een No Follow link

Een No Follow link is simpel gezegd een link die doorzoekmachines niet gevolgd wordt. Dit betekent dat het niet bijdraagt aan de SEO prestaties van jouw website. Wanneer je een No Follow link plaatst op jouw website, geef je niet de volledige SEO waarde door aan de pagina waarnaar je linkt. Dit kan om verschillende redenen gedaan worden, bijvoorbeeld om spam en ongewenst gedrag tegen te gaan.

De drie pijlers van een No Follow link

Er zijn drie belangrijke pijlers die de waarde van een No Follow link bepalen. Ten eerste is het belangrijk dat de No Follow link afkomstig is van een website met een hoge domein autoriteit. Dit betekent dat de website een belangrijke en betrouwbare bron is, waardoor een link vanaf deze website meer waarde heeft.

Daarnaast is het relevant om te kijken naar de context van de link. Hierbij gaat het om de relatie tussen de pagina waarop de link wordt geplaatst, de pagina waarnaar gelinkt wordt en de overige content van de website. Wanneer deze onderling goed op elkaar aansluiten, draagt dit bij aan een hogere kwaliteit van de No Follow link.

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de relevantie van de pagina’s waartussen gelinkt wordt. Dit betekent dat de pagina waarnaar gelinkt wordt aan moet sluiten op de informatie op de pagina waarop de link wordt geplaatst.

Waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren

Hoewel een No Follow link dus geen directe bijdrage levert aan jouw SEO prestaties, kan het toch zeer waardevol zijn om hierin te investeren. Een goede kwaliteit No Follow link draagt namelijk bij aan de betrouwbaarheid en autoriteit van jouw website. Daarnaast kan het ook voor extra verkeer naar je website zorgen, omdat gebruikers via de geplaatste No Follow link op jouw website terecht komen.

In het kort

Een No Follow link is een link die doorzoekmachines niet volgen en dus geen directe bijdrage levert aan jouw SEO prestaties. Er zijn echter wel drie belangrijke pijlers die de waarde van een No Follow link bepalen, namelijk de domein autoriteit van de website waarop de link geplaatst wordt, de context van de link en de relevantie van de pagina’s waartussen gelinkt wordt. Investeren in No Follow links kan bijdragen aan de betrouwbaarheid en autoriteit van jouw website.

Veelgestelde vragen over No Follow link

1. Moet ik alleen No Follow links plaatsen op mijn website?
Nee, het is ook belangrijk om goede kwaliteit Do Follow links te hebben. Dit draagt namelijk wel bij aan jouw SEO prestaties.

2. Hoe kan ik zien of een link No Follow is?
Dit kun je controleren door de broncode van de pagina te bekijken. Wanneer er ‘rel=”nofollow”’ bij de link staat, is het een No Follow link.

3. Kan ik zelf bepalen welke links No Follow zijn?
Ja, dit kun je doen door ‘rel=”nofollow”’ toe te voegen aan de HTML-code van de link.

Conclusie:

Hoewel een No Follow link misschien niet direct bijdraagt aan jouw SEO prestaties, kan het wel degelijk waardevol zijn om hierin te investeren. Een goede kwaliteit No Follow link draagt namelijk bij aan de betrouwbaarheid en autoriteit van jouw website. Daarnaast kan het ook voor extra verkeer naar je website zorgen, omdat gebruikers via de geplaatste No Follow link op jouw website terecht komen. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in No Follow links, maar let er wel op dat de kwaliteit hiervan hoog is.