JJ Wonderbanken
Image default
Meubels

Design merken voor interieur

Een goede styling van jouw woning is erg belangrijk. Een interieur zegt veel over de eigenaar van de woning. Het is eigenlijk een verlengstuk van jouw identiteit. Als jij een geordend persoon bent zul je waarschijnlijk ook een geordend huis hebben. Ben je wat creatiever en wat minder gestructureerd dan zie je dit ook terug in de woonkamer. Hou je van warmte en gezelligheid? Dan is het belangrijk dat je dat ook terugvindt in je huis, immers, jouw huis is jouw veilige plek. Maar het kan lastig zijn om een geschikt interieur te vinden en ook een kwalitatief goed interieur. Er zijn diverse design merken voor het interieur te vinden, maar waarom zou je hiervoor kiezen? Dat lees je hier in deze blog.

Design is gemaakt met aandacht en zorg

Als je kiest voor design meubelen dan weet je zeker dat jouw meubels met de nodige liefde, aandacht en zorg worden gemaakt. En niet dat het uit een massaproductie gemaakt is. Want dat is eigenlijk wel wat er gebeurd met goedkope meubels. Bij merken voor interieur is dit niet zo. Er wordt gewerkt met kwalitatief hoogstaande materialen en een meubelmaker wil zijn naam hooghouden.

Kwaliteit is nu eenmaal wel wat duurder in aanschaf, maar niet voor niets betaal je meer voor kwaliteit. Dat heeft een reden natuurlijk. Dat zit hem voornamelijk in de productie, de manuren en het materiaal.

Waarom design merken duurder zijn

Design merken zijn duurder in de aanschaf. De meeste mensen moet er best even flink voor sparen om een hun gedroomde nieuwe bank of woonkamer te kunnen aanschaffen. Maar het verschil is dat je hiervoor wel heel veel kwaliteit terugkrijgt. Dat komt doordat design meubelen per stuk gemaakt worden.

Het is dus geen fabriekswerk waarbij de eettafels aan de lopende band geproduceerd worden en van geperst hout. Voor kwaliteit betaal je. Maar er zijn ook genoeg design interieurs winkels waar je voor redelijke en betaalbare prijzen kunt slagen. Neem bijvoorbeeld Plaisier Interieur. Hier kun je echt in heel veel categorieën designmeubelen vinden en voor een betaalbare prijs.

Maar uiteindelijk gaat het er dus om dat je meubelen kiest waarvan je weet dat je er nog jaren mee voort kan en dat je er met trots naar zult blijven kijken. Dan kun je soms maar beter wat langer sparen dan dat je meubels koopt die half Nederland in de woonkamer heeft staan en waarvan de kwaliteit gewoon niet goed is.

Aan te passen naar persoonlijke wensen

Wat erg fijn is aan het kopen van een design interieur is dat je dit vaak ook kunt aanpassen aan persoonlijke wensen. Dat kun je met een goedkoper merk, wat bij de grote warenhuizen verkrijgbaar is, niet voor elkaar krijgen. Maar ga jij naar een interieurzaak met design merken dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hogere zitting of een andere vulling en zelfs een andere kleurstof.

Zo zie je alweer dat je veel meer maatwerk krijgt en persoonlijke service. Los van al deze voordelen hebben de meubels ook een langere levensduur en blijft de kwaliteit langer goed.

Maak een goede afweging

Als je dus binnenkort andere meubels wilt aanschaffen dan is het heel erg belangrijk dat je je ervan bewust wordt welke voordelen het oplevert om te kiezen voor designmeubels. Vraag jezelf af wat voor jou belangrijk is? Wil je kwaliteit en een langere levensduur of wil je een goedkope en snelle oplossing?

Design meubelen mogen nu eenmaal wat duurder zijn in aanschaf maar de kwaliteit is gewoon vele malen beter. Je koopt iets unieks dat met liefde en zorg is geproduceerd. En wat vele jaren mooi zal staan in de ruimte die jij voor ogen hebt.

 

https://www.plaisierinterieur.nl/