JJ Wonderbanken
Image default
Dienstverlening

Welk rendement levert een zonneboiler je op?

Bijna de helft van de energie die we verbruiken, gebruiken we voor het verwarmen van water en onze woning. We hoeven dan ook niemand te vertellen hoe hoog de energierekening soms kan oplopen. Met het rendement dat een zonneboiler je oplevert, kun je aanzienlijk op de kosten besparen. Een zonneboiler helpt je het water in je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. De grotere varianten kun je voor zelfs meer dan alleen kraanwater gebruiken. Het rendement van een zonneboiler is uiteraard afhankelijk van je gebruik. Wanneer je deze op meer apparaten aansluit, levert dit je nog meer op. Voor zonneboilers ben je bij HRsolar aan het juiste adres.

De jaarlijkse besparing

Om het mogelijke rendement van een zonneboiler wat te verduidelijken, geven we je ter illustratie een voorbeeld. Een gezin dat uit vier personen bestaat, verbruikt jaarlijks gemiddeld ongeveer 3.000 kWh voor de verwarming van water. Zonneboilers met een capaciteit van 300 liter leveren jaarlijks een opbrengst van rond de 2.000 kWh, wat betekent dat een gezin wel twee derde van de elektriciteitskosten kan besparen. Wanneer we de opbrengst vermenigvuldigen met de elektriciteitsprijs die vandaag de dag geldt, komen we uit op een besparing van € 500,- per jaar. Dat komt dus neer op ruim €40,- per maand. HRsolar voert een ruim aanbod zonneboilers voor huishoudens vanaf twee personen. Het bedrijf is al bijna twintig jaar actief en streeft naar een fossielvrije toekomst in Nederland.

Subsidie voor je zonneboiler

Om van het rendement van een zonneboiler te kunnen profiteren, dien je eerst een investering te doen. Iets wat veel woningbezitters doet aarzelen. Maar wist je dat je ook subsidie voor een zonneboiler kunt ontvangen? Het bedrag dat je middels deze zogeheten ISDE-subsidie ontvangt, is afhankelijk van het type boiler. Subsidie voor een zonneboiler is geldig voor consumenten en de zakelijke sector. Neem contact op met HRsolar voor de mogelijkheden of ga langs bij een van de vestigingen.

 

Gerelateerde artikelen

Afvalwaterzuivering

Hoe vind je een goede elektricien?

Uw financiƫn op orde dankzij een hypotheekadviseur uit Haarlem