JJ Wonderbanken
Image default
Aanbiedingen

5 Methoden voor effectief strijken: Zo krijg je kreukvrije kleding

Strijken is voor velen een noodzakelijk kwaad, maar met de juiste technieken en hulpmiddelen kan het een stuk eenvoudiger en sneller gaan. In dit artikel delen we vijf methoden voor effectief strijken, zodat je kleding er altijd netjes en kreukvrij uitziet.

1. Kies het juiste strijkijzer

Een goed strijkijzer is het halve werk. Kies een strijkijzer met een goede stoomfunctie, zodat je kleding sneller en makkelijker gladgestreken wordt. Een strijkijzer met een keramische zoolplaat glijdt soepeler over je kleding en verdeelt de warmte gelijkmatig. Bij Van Tende vind je diverse strijkijzers die aan deze eisen voldoen. Bekijk het aanbod op https://www.vantende.nl/strijken-schoonmaken/strijken/ en kies het strijkijzer dat bij jou past.

2. Gebruik een strijkplank met een goede hoes

Een strijkplank met een goede hoes is  voor effectief strijken. Een hoes met een dikke laag schuim of vilt zorgt ervoor dat je kleding beter op zijn plaats blijft liggen en dat de warmte beter wordt verdeeld. Kies een hoes met een leuke print, zodat het strijken ook nog eens een vrolijke bezigheid wordt.

3. Sorteer je kleding op stof en temperatuur

Voordat je begint met strijken, is het handig om je kleding te sorteren op stof en de temperatuur die nodig is om de kleding te strijken. Begin met de kleding die op een lage temperatuur gestreken moet worden, zoals zijde en synthetische stoffen. Werk vervolgens naar de kleding die op een hogere temperatuur gestreken moet worden, zoals katoen en linnen. Zo voorkom je dat je kleding beschadigt door een te hoge temperatuur.

4. Strijk kleding als het nog vochtig is

Kleding strijken gaat een stuk makkelijker als het nog vochtig is. De warmte van het strijkijzer zorgt ervoor dat het vocht verdampt en de kreukels verdwijnen. Als je kleding al droog is, kun je het licht bevochtigen met een plantenspuit of een vochtige doek. Gebruik bij voorkeur gedestilleerd water om kalkaanslag in je strijkijzer te voorkomen.

5. Strijk in de juiste volgorde

Door je kleding in de juiste volgorde te strijken, voorkom je dat je onnodig vaak over dezelfde plek moet strijken. Begin bij overhemden bijvoorbeeld met de kraag, gevolgd door de schouders, mouwen, manchetten en tot slot het lijf. Bij broeken strijk je eerst de tailleband, vervolgens de zakken en daarna de pijpen. Door in een logische volgorde te strijken, werk je sneller en efficiënter.

Extra tip: Hang je kleding direct op

Om te voorkomen dat je kleding weer kreukt nadat je het gestreken hebt, is het belangrijk om het direct op te hangen. Gebruik een kledinghanger en hang je kleding netjes in de kast. Zo blijft je kleding kreukvrij en hoef je niet opnieuw te strijken.

Met deze vijf methoden voor effectief strijken wordt het strijken een stuk eenvoudiger en sneller. Zo heb je altijd kreukvrije kleding en ziet je outfit er altijd tiptop uit.

 

https://www.vantende.nl/strijken-schoonmaken/strijken/