JJ Wonderbanken
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een sport massage?

Heb je weleens last van spierpijn na een sportieve inspanning? Of voel je je vaak moe en uitgeput? Dan kan een sportmassage de oplossing voor je zijn. Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. sportmassage is dus ideaal om in te zetten als herstelmassage.

Hoe vaak een sportmassage nemen?

Een sportmassage wordt vaak uitgevoerd door een massagetherapeut in een massage salon, maar kan ook door je fysiotherapeut zoals Yules Masseert Rotterdam of een manuele therapeut. Soms kun je tijdens het sporten ook sportmassage ondergaan, bijvoorbeeld tijdens een marathon. Hoe vaak je een sportmassage nodig hebt, is afhankelijk van je sportieve activiteiten. Als je wekelijks sport, kun je iedere week een sportmassage nemen. Doe je aan (intensieve) topsport, dan is het raadzaam om minimaal twee keer per week een sportmassage te nemen, maar wel voordat je gaat sporten.

Voor wie is een sportmassage geschikt?

Een sportmassage kan helpen bij allerlei klachten en blessures. Het is echter belangrijk dat de massagetherapeut op de hoogte is van eventuele klachten of blessures die je hebt, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden tijdens de massage. sportmassage is dan ook niet geschikt voor mensen met een (ernstige) aandoening. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd eerst je arts of fysiotherapeut.

Wil je graag een sportmassage ondergaan? Yules Masseert staat voor je klaar! Zij hebben ervaren massagetherapeuten in dienst die jouw klachten aan willen pakken. Heb je vragen over sportmassage of een andere vorm van massage? Neem dan contact met ze op, ze helpen je graag verder! Je kunt ze telefonisch bereiken of stuur ze een e-mail: info@yulesmasseert.nl.