JJ Wonderbanken
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen bij slechte adem?

Iedereen heeft weleens last van een slechte adem, niet alleen ‘s ochtends, maar ook overdag of ‘s avonds. Dit is erg vervelend, zeker wanneer je hier zelf erg bewust van bent. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je hiertegen kunt doen. Er zijn namelijk veel producten die de strijd aangaan met een slechte adem. Met deze handige hulpmiddeltjes ben jij in no time van je slechte adem af en kun je zonder je zorgen te maken verder met je dag. Lees dus snel verder om te kijken uit welke producten je allemaal kunt kiezen. 

Verschillende producten 

Een ander woord voor slechte adem is halitose. De oorzaak van halitose kan erg verschillen, maar gelukkig zijn er verschillende producten waar je uit kunt kiezen die je kunnen helpen om een slechte adem te bestrijden. Deze kun je eenvoudig online bestellen of kopen in de winkel. Denk bijvoorbeeld aan een speciale tandpasta, mondwater of kauwgom. Deze kauwgom is niet zomaar een kauwgom, maar speciaal ontwikkeld om een droge mond tegen te gaan. Een droge mond kan er namelijk voor zorgen dat je een slechte adem krijgt. Zo wordt de kern van het probleem dus aangepakt waardoor jij geen last meer hebt van halitose.  

Halitose tegengaan door middel van mondwater  

Wanneer je last hebt van een slechte adem, ligt dit bijna altijd aan de anaerobe bacteriën. Dit zijn bacteriën die het erg goed doen in een omgeving waar bijna geen zuurstof is. Oravall mondwater pakt dit probleem aan door actieve zuurstof in de mondwater te stoppen. Zo kunnen de bacteriën die de slechte adem veroorzaken namelijk minder goed hun werk doen. Daarnaast zit er geen alcohol in het mondwater zodat je mond niet uitdroogt, maar goed gehydrateerd blijft. Hierdoor kunnen de bacteriën niet verder groeien en wordt de natuurlijke balans in je mond hersteld. Bovendien bevat Oravall mondwater ook een lichte pepermuntsmaak waardoor je je meteen een stuk frisser voelt en een prettigere smaak in je mond hebt.  

Halitose tegengaan door middel van kauwgom 

Een andere manier om halitose tegen te gaan is door middel van een kauwgom. Dit is dan niet zomaar een kauwgom, maar de Moist-R kauwgom. Dit is een natuurlijke kauwgom die natuurlijke xylitol van berkenbomen bevat voor een gehydrateerde mond. Van een droge mond kun je namelijk eerder een slechte adem krijgen. Daarnaast zitten er geen suikers of zoetstoffen in deze kauwgom. De meeste kauwgoms maskeren alleen de slechte adem, maar deze pakt echt de oorsprong van het probleem aan en is daarom zeer geschikt om je slechte adem mee te bestrijden. Daarnaast is de kauwgom lekker zacht om op te kauwen doordat er geen conserveringsmiddelen in zitten.  

Halitose tegengaan door middel van een pipet 

Het klinkt misschien niet heel logisch: een slechte adem bestrijden met een pipet. Maar niets is minder waar. Een slechte adem kan namelijk ook veroorzaakt worden door amandelsteentjes in je keel. Dit kan erg vervelend zijn en zelfs leiden tot een keelontsteking. Gelukkig kun je met een TonsilFresh Cupping Glass deze brokjes uit je keel verwijderen. Het is een compact pipetje waardoor je hem diep in je keel kunt stoppen zonder dat je last krijgt van een gag reflex. Het pipetje is van glas gemaakt waardoor het erg lang meegaat en is voorzien van een oranje zuigbal 

Halitose tegengaan door middel van neusdruppels 

Je kunt halitose ook bestrijden met neusdruppels. Het kan namelijk zo zijn dat de slechte adem in uw mond ontstaat vanuit de keel en neusholtes. Dit kan gebeuren wanneer u veel last heeft van neusslijm door bijvoorbeeld een verkoudheid of een allergie. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops zijn hier een goede oplossing voor. Ze zijn namelijk speciaal ontwikkeld tegen een vieze smaak in de mond en zorgen ervoor dat uw slechte adem die ontstaat in de neusholtes en de keel helemaal verdwijnt. Daarnaast helpt het ook nog eens om amandelstenen te voorkomen. Het voordeel van deze neusspray is dat je hem zo vaak kunt gebruiken als je wilt zonder dat je er verslaafd aan raakt. De ingrediënten die erin zitten zijn namelijk veilig om regelmatig te gebruiken. 

Halitose tegengaan door middel van een schoonmaak kitje  

Er zijn speciale schoonmaak kitjes verkrijgbaar waarmee je halitose tegen kunt gaan, bijvoorbeeld de Orapack + California Breath powerdrops. Dit wordt namelijk vaak veroorzaakt in de mond en dan specifiek achter op de tong in de vorm van witte of gele aanslag. In deze Tongue Clean Voordeelkit zit een speciale gel waarmee je je tong insmeert. Vervolgens gebruik je de tongreiniger om alle aanslag van je tong af te schrapen. Tot slot druppel je enkele keren per dag wat speciale druppels op je tong zodat je mond tot wel 24 uur schoon blijft en fris ruikt. 

Halitose tegengaan door middel van tandpasta 

Een schone mond begint natuurlijk met een goede tandpasta. De tandpasta van OXYD-8 bevat veel actieve zuurstof waardoor je een frisse adem krijgt. Door dit actieve zuurstof worden de bacteriën die vieze geurtjes verspreiden uitgeschakeld en wordt die geur omgezet in een frisse adem. Daarnaast zorgt de tandpasta natuurlijk ook voor een gezond tandvlees en sterke tanden en helpt het om gaatjes te voorkomen. Het is geen gewone tandpasta, maar meer een doorzichtige gel. Deze bevat namelijk kleinere moleculen dan een gewone tandpasta en die kunnen dieper en beter je mond en keel bereiken. Deze tandpasta is dus ideaal wanneer je regelmatig last heb van een slechte adem. 

Halitose tegengaan door middel van zuigtabletten 

Tot slot zijn de Dr. Katz lozenges een handige manier om halitose tegen te gaan. Je kunt ze namelijk overal mee naartoe nemen waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken om een slechte adem als je niet thuis bent. Deze tabletten gaan op drie manieren halitose tegen. Ze bevatten namelijk natuurlijke speeksel opwekkers aangezien speeksel de beste manier is om je gebit te beschermen. Daarnaast bevatten ze alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals zuurstof en xylitol en dus geen toegevoegde zoetstoffen. De vervelende smaak in je mond gaat meteen weg door de heerlijke citrus munt smaak van de pastilles. 

https://www.mijnwolfslag.nl/kantoorartikelen-gouda/