JJ Wonderbanken
Image default
Aanbiedingen

Wat is een steiger?

Een steiger is een tijdelijke constructie die wordt gebruikt om mensen en materieel te ondersteunen tijdens de bouw, reparatie of renovatie van gebouwen. Steigers zijn meestal gemaakt van hout, aluminium of staal. De hoogte van een steiger hangt af van het doel waarvoor hij wordt gebruikt, maar kan variëren van een paar meter tot meerdere verdiepingen. Steigers moeten sterk genoeg zijn om hun eigen gewicht te dragen, evenals het gewicht van de mensen en de materialen die ze ondersteunen. Hij moet ook stabiel zijn, dat wil zeggen dat hij niet zal instorten of omvallen als iemand er tegenaan botst.

Waar moet een steiger aan voldoen?

Steigers moeten worden opgebouwd door een gekwalificeerde steigerbouwer en regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze veilig kunnen worden gebruikt. 

Als u van plan bent een steiger te gebruiken, zorg er dan voor dat u alle eisen en veiligheidsaspecten begrijpt voordat u begint. Steigers kunnen een geweldige manier zijn om tijd en geld te besparen op uw bouwproject, maar alleen als dit op verantwoorde wijze gebeurt. Bij twijfel, schakel dan altijd een specialist is of kies ervoor om een steiger te huren.

Verschillende typen steigers

Er zijn drie soorten steigers: ondersteunde steigers, hangsteigers en rolsteigers. Ondersteunde steigers zijn de meest voorkomende steigers. Al deze typen zijn stuk voor stuk geschikt voor diverse branches en klussen.

  • Ondersteunde steigers Dit type steiger heeft een of meer platforms die worden ondersteund door beugels, poten, palen, frames, stempels, enz. 

  • Zwevende steigers Dit type steiger heeft een platform dat aan touwen is opgehangen  of draden 

  • Rolsteigers Dit type steigers heeft wielen waarmee ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst.

 

https://www.123machineverhuur.nl/