Jjwonderbanken

Zorgvuldig verven met Moose Färg

Waar de één jarenlange ervaring heeft met het schilderen van deuren en het verven van muren, heeft de ander spontaan twee linkerhanden met een kwast in zijn hand. Hoe verf je namelijk een binnendeur, hoeveel lagen breng je aan bij steigerhout beitsen en ga je anders te werk met matte muurverf? De experts van Moose Färg helpen je graag een handje en staan je bij gedurende moeilijke en makkelijke verfklussen met de tips op de website. Echter, wie zijn verfklus niet langer meer kan uitstellen, zal veel baat hebben bij de onderstaande tips voor het verven van hout.

1. Maak het hout schoon

Om wat voor soort of maat hout het gaat, iedere verfklus begin je op een schone ondergrond. Zorg er dus voor dat de afgebladderde verf van het houten oppervlak geschuurd wordt, gebruik eventueel schimmelvoorkomende impregneer en maak het hout vetvrij. Pas als dit gebeurd is, kan de eerste verfstreep aangebracht worden.

2. Wel zorgvuldig, niet ongeduldig verven

Hoewel het aannemelijk lijkt dat je sneller klaar bent met verven als je dikke lagen verf aanbrengt, is het tegendeel waar. De dunne verfstreken zijn namelijk in een mum van tijd droog, waarna je een tweede en eventuele derde laag snel aan kunt brengen. Bovendien zullen dikke lagen verf ervoor zorgen dat de verfstrepen zichtbaar worden, wat een minder mooi eindresultaat op zal leveren. Wees dus niet ongeduldig, maar ga zorgvuldig te werk.

3. Bestel de juiste verf

Wie aan een verfklus begint, kan beter kiezen voor kwaliteit dan kwantiteit. Wanneer je namelijk besluit om een likje Moose Färg aan te brengen, zal dit een langdurig mooi resultaat opleveren en heb je minder verf nodig dan iemand die gaat voor kwantiteit boven kwaliteit. Minder kwalitatieve verf zal namelijk vaker aangebracht moeten worden, wegens het feit dat dit sneller afbladdert en verslechtert. Benieuwd naar de vochtregulerende verf van Moose Färg? Neem dan een kijkje op de website!

https://www.moosefarg.nl/