JJ Wonderbanken
Image default
Winkelen

Drie tips voor een warmer huis

Hoewel de winter over het algemeen vrij zacht is geweest, hebben we toch te maken gehad met een paar flink koude dagen. Als je niet zo goed tegen de kou kan is dat niet heel welkom. Je wilt comfortabel de winter doorkomen, zonder jezelf een ongeluk te stoken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het lekker warm te houden in huis. Dit zijn drie tips voor een warmer huis.

Warme elementen

Houd je huis lekker warm met wat fijne items voor koukleumen. Je kunt bijvoorbeeld een Qnuss warmtekussen bestellen dat je op koude dagen lekker tegen je aan kunt houden op de bank. Of wat dacht je van een fijne elektrische deken, waar je onder kan kruipen met koude nachten, of die je over de bank kan leggen voor een warm zitvlak. Investeer sowieso voor leuke kussentjes en dekentjes op de bank, zodat je er lekker knus en warm bij kan zitten wanneer je in de avond wat tv kijkt.

Isoleren

Misschien valt er wat te winnen op je isolatie. Het is best een gedoe om nu nog je hele spouwmuurisolatie te vervangen, maar er zijn wel wat kleine dingetjes die je kan aanpassen. Hang bijvoorbeeld lekkere dikke verduisterende gordijnen op, die in koude nachten de warmte in huis houden. Een vloerkleed voorkomt dat er te veel warmte via de vloer verdwijnt. Als je nog enkel glas in huis hebt, kun je dat snel en effectief het effect van dubbel glas geven met een voorzetraam of raamfolie. Ga ook op zoek naar gaten en kieren waar eventuele tocht naar binnen komt. Wedden dat het in huis een stuk comfortabeler is wanneer deze gedicht zijn.

Maak optimaal gebruik van de radiator

Wanneer je radiator aanstaat, wil je optimaal gebruik kunnen maken van de warmte die hij uitstraalt. Houd de radiator daarom vrij. Als er te veel spullen voor de verwarming staan, kan de warmte niet goed in de ruimte komen. Het kan ook helpen om aluminiumfolie aan de achterkant van de radiator te plakken. De aluminiumfolie reflecteert de warmte aan de achterkant van de radiator, waardoor deze warmte in de kamer terechtkomt en niet via de muur naar buiten verdwijnt.