Jjwonderbanken

Lip filler behandeling wel veilig?

Lip filler behandelingen, je hoort en ziet er steeds meer over. Zeker onder de jeugd worden volle lippen steeds populairder. Maar zijn dit soort cosmetische ingrepen wel veilig? Wat zijn de risico’s en hoe kun je je daar zo goed mogelijk op voorbereiden? Wij begrijpen dat het voor jongere soms spannend kan zijn en ze niet goed weten waar ze op moeten letten. Daarom geven we wat tips over Lip fillers.

 

Tijdelijk of permanente lip fillers? 

Hierin kunnen we eigenlijk heel duidelijk en kort zijn. Permanente fillers zijn niet goed. In Nederland zijn behandelingen met permanente lip filler ook verboden. Een erkende kliniek met gediplomeerde artsen zullen dit dan ook niet doen. Let hier goed op!

Waarom ze permanten fillers verboden zijn? Het heeft een heel groot risico en lijdt negen van de tien keer tot letsel en ernstige problemen. Bij Permanente fillers wordt er namelijk een stof in je lichaam gespoten die niet lichaamseigen is. Hier reageert je lichaam op waardoor het vervelende complicaties veroorzaakt.

 

Altijd bij een erkende kliniek

Een ander belangrijk punt waar je goed op moet letten is dat je de lip fillers behandeling altijd bij een erkende kliniek laat doen. Zo ben je er zeker van dat een ervaren en gediplomeerde arts de behandeling uitvoert. Hij of zij weten precies wat ze doen wat de risico’s ontzettend verlagen.

 

Doen de injecties pijn?

Dat verschilt per persoon, sommige hebben een hoge pijngrens en voelen er weinig tot niks van. Andere mensen zijn wat gevoeliger en ervaren de injecties als pijnlijk of zelfs zeer pijnlijk. Vraag bij je kliniek of je het plaatselijk kunnen verdoven dit kan namelijk veel pijn schelen. Door de ingreep zal je de eerste dagen een vergrote zwelling zien. Hier kun je last van hebben maar ook dit verschilt per persoon.