JJ Wonderbanken
Image default
Dienstverlening

Garagedeuren – dingen die u moet weten over garagedeuren

Er zijn drie verschillende factoren die uw keuze voor garagedeuren zullen beïnvloeden, namelijk het type huis, de hoeveelheid ruimte u heeft, en wat uw budget is. U kan kiezen voor een schuifdeur die naar boven gaat (op-en-over), klapdeuren, een roldeur of een deur met secties. U kunt elk van deze vier, gemaakt van glasvezelkunststof, staal of hout, kopen.

Als er niet veel ruimte in uw huis is en u een korte oprijlaan heeft, zult u een roldeur nodig hebben. Deze deuren gaan verticaal open zodat u niets hoeft te ontwijken.

Als u gebruik wil maken van een parkeerplaats in uw garage heeft u een deur met secties nodig. Dit type is anders dan de andere, vanwege de manier waarop de open deur bewaard wordt.

Bij grotere garages is een overhoofdse deur handig. Deze worden ook wel op-en-over deuren genoemd en zwaaien naar buiten, waarna ze naar boven bewegen en parallel aan het dak eindigen. Deze zijn normaal gesproken gemaakt van glasvezel – maar u kan ook modellen krijgen die gemaakt zijn van staal of hout. U zou genoeg ruimte in uw garage moeten hebben om de overhoofdse garagedeur te herbergen, omdat deze deuren ruimte nodig hebben om open te zwaaien en zonder obstakels dicht te gaan.

Een garage die gemakkelijk de grootte van een overhoofdse deur aankan, zou ook klapdeuren kunnen huisvesten. Dit zijn de oudste sort deuren die er bestaan, en ze zijn waarschijnlijk het simpelste omdat het gewoon deuren zijn die aan de zijkanten van de garage vastgemaakt zijn met scharnieren en in het midden dichtgaan.

De houten garagedeuren zien er mooi uit, maar hebben meer onderhoud nodig (en zijn duurder). Als u bereid bent over uw budget heen te gaan en oog in oog te staan met lange-termijn uitgaven, zijn deze deuren perfect voor u.

Stalen garagedeuren zorgen voor de grootste veiligheid, maar u moet ook de andere delen van uw huis die hogere beveiliging nodig hebben in uw achterhoofd houden, zoals ramen, deurlijsten en andere toegangspunten.

 

Van het editoriale team van Locksecure, lees meer op hun site

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam

Gerelateerde artikelen

Uw financiën op orde dankzij een hypotheekadviseur uit Haarlem

Laat je relatie weer werken

Welk rendement levert een zonneboiler je op?