JJ Wonderbanken
Image default
Auto’s en Motoren

Uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto

Je kent ze vast. Bestelauto’s en busjes vol met gereedschap en materialen. Bestelauto’s worden veelvuldig gebruikt door metselaars, stukadoors, schilders of timmermannen. Maar ook de vele koeriersdiensten en bezorgers van de meest uiteenlopende zaken kunnen niet veel beginnen zonder hun bestelauto of bus. De wegen zijn er vol van. En in heel veel gevallen gaat het om auto’s die worden gereden via het systeem van zakelijk auto leasen. En dus mogen al die bussen en bestelauto’s voor privé doeleinden niet gebruikt worden. Tenminste, niet voor meer dan 500 kilometer per kalenderjaar. Dat lijkt misschien veel, maar is in de praktijk vrij weinig.

Verklaring belastingdienst voor zakelijk auto leasen

Wanneer een bus of bestelauto niet privé gereden mag worden, dan moet er een nauwsluitende kilometerregistratie van alle ritten worden bijgehouden. Dat is zonder black box nogal een tijdrovende zaak, die ook nog eens veel administratie met zich meebrengt. Om de bestelauto bij zakelijk auto leasen te mogen gebruiken zonder kilometerregistratie moet er een verklaring voor uitsluitend zakelijk gebruik van de bestelauto ondertekend worden door jou en je werkgever. Dit maakt voor alle partijen duidelijk dat de bestelauto of bus enkel en alleen voor de puur zakelijke vorm van auto leasen gebruikt mag worden. Zonder privé kilometers. En dus zonder kilometerregistratie.

Naheffing bijtelling bij privégebruik

Het klinkt voor sommige mensen misschien wel aanlokkelijk om aan de belastingdienst op te geven dat je privé geen gebruik maakt van je bestelauto of bus. En dat dan toch af en toe wel doen. ’s Avonds of ergens tijdens het weekend snel even iets ophalen of wegbrengen. Geen mens die je ziet. En de belastingdienst al helemaal niet. Maar schijn kan bedriegen. Net zoals het voor je baas moeilijk kan zijn om te kunnen auto leasen zonder BKR check. Zo zal het voor jou moeilijk zijn om het privé gebruik van de bestelbus of auto helemaal buiten de schijnwerpers te houden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en eerlijkheid duurt het langst. Ook bij auto leasen.

https://www.autoleasecentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van deze rijschool in Amsterdam

5 eenvoudige manieren om je auto af te stemmen

Slaag jij ook binnen 1 maand voor je rijbewijs?