JJ Wonderbanken
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten LED-panelen die u moet kennen

LED-lampen zijn de toekomst van verlichting. Ze zijn efficiënter, goedkoper en gaan langer mee dan de traditionele gloeilampen die we tegenwoordig gebruiken. Het beste van LED-verlichting is dat het minder energie verbruikt dan gloeilampen en ook langer meegaat. Sommige LED-panelen, zoals 60 x 60 LED, kunnen zelfs tot 50.000 uur meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Er zijn veel verschillende soorten LED-panelen beschikbaar, maar hier zijn enkele van de meest populaire.

Commercieel en residentieel LED-paneel

Deze zijn het duurst en worden vaak gebruikt in kantoren of winkellocaties waar ze plafondhoog kunnen worden geïnstalleerd. Ze verbruiken meer elektriciteit en produceren meer warmte dan panelen van residentiële kwaliteit, maar ze hebben ook een hogere lichtopbrengst. Dit maakt ze ideaal voor grote ruimtes met veel natuurlijk licht, zoals restaurants en supermarkten. Residentiële kwaliteit is het minst dure type en wordt meestal gebruikt in residentiële toepassingen zoals garages, schuren en kasten. Ze hebben een lagere lichtopbrengst dan panelen van commerciële kwaliteit, maar vergelijkbare warmteafvoer mogelijkheden.

OEM (Original Equipment Manufacturer) LED’s

Deze zijn ontworpen om in een bepaalde toepassing of behuizing te passen, zodat het lijkt alsof het daar thuishoort in plaats van onhandig uit te steken in een onafgewerkte kamer of ruimte. U kunt eenvoudig verschillende soorten OEM-LED’s verwisselen, afhankelijk van het type lampenkap dat u wilt gebruiken (bijvoorbeeld mat versus transparant).

Wat zijn neon panelen?

Dit is het meest voorkomende type paneel dat momenteel op de markt is en ze werken door neongas erin te gebruiken. Hierdoor kunnen ze een grote verscheidenheid aan kleuren creëren die in veel verschillende situaties kunnen worden gebruikt. Ze hebben een zeer helder uiterlijk en zijn ’s nachts gemakkelijk te zien, waardoor ze ideaal zijn voor straatverlichting toepassingen. Je moet ze echter wel goed onderhouden om lang mee te gaan. Neonlampen zijn een van de beste manieren om kleur en helderheid aan je huis toe te voegen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u veel geld uitgeeft aan nieuwe lampen of dat u iemand anders inhuurt om het voor u te doen.