JJ Wonderbanken
Image default
Industrie

Wat voor soort betonnen megablokken zijn er verkrijgbaar?

Betonnen megablokken, ook wel legioblokken genoemd, winnen tegenwoordig alsmaar aan populariteit. Steeds meer bedrijven leggen zich hierop toe. Soms als kernactiviteit, soms als extra activiteit om het beton te kunnen gebruiken dat anders als afval zou eindigen. Dat laatste is het geval voor Cementbouw Recycling, een specialist op dit gebied welke onderdeel is van leverancier Cementbouw. De blokken worden met de restanten van bijvoorbeeld funderingen en muren vervaardigd. Ze kunnen worden toegepast in bouwwerken die in contact komen met hemelwater, grondwater en oppervlaktewater.

De verschillende soorten betonblokken op een rijtje

Binnen de betonnen megablokken bestaan er veel keuzemogelijkheden bij Cruquius. Om het een en ander wat te verhelderen: het belangrijkste onderscheid is het onderscheid tussen vlakke blokken en nopblokken. Die laatste worden ook wel stapelblokken genoemd. Beide soorten zijn elk weer onder te verdelen in drie categorieën: standaard, hoog en smal. Het grootste betonnen megablok heeft een afmeting van 160 x 80 x 80 centimeter, terwijl het kleinste een blok van 40 x 40 x 40 centimeter betreft. Tot slot zijn er ook nog de barriers, de schuine megablokken en de zogeheten daken verkrijgbaar. Momenteel voert het in Cruquius gevestigde bedrijf een dertigtal artikelen.

Honderd procent duurzaam, direct leverbaar

De door Cementbouw Recycling vervaardigde betonblokken bieden een efficiënte oplossing voor bijvoorbeeld opslagvlakken en wanden van hallen en loodsen. De betonnen megablokken zijn voor honderd procent van gerecycled beton(granulaat) gemaakt. Dit maakt de blokken ook nog eens duurzaam. Bovendien zijn ze vrijwel altijd direct uit voorraad leverbaar.

Voorloper op het gebied van duurzaamheid binnen de branche

CR is de recyclingtak van Cementbouw, dat sinds 1933 leverancier van betonmortel, bindmiddelen, zand en grind aan bouw en infra is. Met recycling houdt het bedrijf zich sinds 1998 bezig. Het bouw- en sloopafval wordt in eigen beheer veranderd in secundaire grondstoffen. Cementbouw mag zich dan ook een ware voorloper op het gebied van duurzaamheid noemen. Behalve betonnen megablokken biedt het nog meer gerecyclede producten aan.