JJ Wonderbanken
Image default
Bedrijven

De voordelen van een goede cardio training

Cardio trainingen brengen een groot aantal fysieke en mentale voordelen met zich mee. Wat cardio is? Cardio-oefeningen zijn oefeningen waarbij je hartslag wordt verhoogd. Het is een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging.

Wat je misschien niet weet is dat de voordelen van cardio erg groot zijn. Deze vorm van lichaamsbeweging kan je lichaam op een aantal verschillende manieren helpen. In dit artikel heeft Solid Supplements een aantal voordelen van cardio trainingen voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is cardio?

Cardio staat eigenlijk voor cardio vasculaire oefening. Het is een van de belangrijkste vormen van lichaamsbeweging die wij als mensen kunnen doen. Als je aan cardio doet, train je je hart en bloedsomloop. Wanneer je oefeningen doet die je hart en bloedvaten belasten of ze harder laten werken dan normaal, doet je aan cardio. Cardio kan op verschillende manieren worden uitgevoerd zoals fietsen, zwemmen, joggen en hardlopen, traplopen, voetballen of andere loopsporten, en zelfs circuittraining.

 

1.     het is goed voor je hart

Een van de beste voordelen van cardio oefeningen is dat het heel goed is voor je hart. Je hart is net als andere spieren in je lichaam. Wanneer je je hart traint zal deze sterker en efficiënter worden.

Cardio trainingen doen voor je hart is hetzelfde als krachttraining doen voor je biceps. Alles wat je hart op een hoger tempo laat werken, traint het en maakt het uiteindelijk gezonder en beter in zijn werk.

Het doen van cardio oefeningen helpt om de efficiëntie waarmee je hart bloed door je lichaam kan pompen te verhogen. Dit is goed voor je omdat het betekent dat je hart minder hard hoeft te werken om dezelfde hoeveelheid bloed door je lichaam te pompen. Dit betekent dat je een lagere hartslag in rust hebt en het helpt ook om een hoge bloeddruk te verlagen. Beiden helpen om de gezondheid van je hart te behouden en de levensduur te verlengen.

Een efficiënter hart helpt ook om je fysieke prestaties te verbeteren, omdat je hart bloed en zuurstof naar al je spieren stuurt, hoe harder ze kunnen werken en hoe langer ze kunnen functioneren bij verhoogde outputniveaus.

 

2.     Verbetering van de bloedsomloop

Zoals we al eerder aangaven, leiden cardio trainingen tot een gezonder en efficiënter hart, wat uiteindelijk ook voor een betere bloedsomloop zorgt. Een betere bloedsomloop is op een aantal verschillende manieren belangrijk. Ten eerste hebben je spieren en diverse organen een constante toevoer van zuurstof, bloed en voedingsstoffen nodig om hun werk te kunnen doen.

Aangezien een gezond hart betekent dat je lichaam het bloed gemakkelijker kan laten circuleren, betekent dit dat de verschillende delen van je lichaam meer van de dingen krijgen die ze nodig hebben om gezond te zijn en hun werk te doen. Het helpt letterlijk alle spieren en organen in je lichaam beter te functioneren. Het helpt je lever en andere inwendige organen hun efficiëntie te verhogen, en het helpt je ook om je fysieke output te vergroten.

 

3.     Zorgt voor gezondere longen

Nog een geweldig voordeel van regelmatige cardio trainingen is dat het helpt bij het behouden van een gezond ademhalingssysteem in je lichaam. Net zoals cardio training je hart helpt sterker en efficiënter te worden, helpt het ook je longen sterker en gezonder te worden.

Het is een soort gunstige cyclus. Hoe meer je cardio trainingen doet, hoe sterker je longen worden. En hoe sterker je longen worden, hoe meer je kunt trainen. Een sterker stel longen leidt tot betere fysieke prestaties. Zoals we al eerder zeiden, hebben je spieren zuurstof nodig om te overleven.

 

Conclusie

Het doen van cardio trainingen helpt bij het versterken van je hart, het verbeteren van de bloedsomloop en het krijgen van gezondere longen. Ben je op zoek naar meer informatie over voeding, traingingen en fitness? Bezoek dan eens de fitness blog van Solid Supplements.