JJ Wonderbanken
Image default
Woning en Tuin

Sfeervolle oosterse lampen

Met Arabische lampen, ook wel Egyptische of Oosterse lampen genoemd, kun je nu ook de sfeer creëeren van Duizend-en-een-nacht in jouw huisje. Kenmerkend voor deze lampen zijn de ronde vormen. Daarnaast staan ze bekend om hun prachtige lichtval, waardoor de mooiste effecten en schaduwen op het plafond en de muren ontstaan. Al onze Oosterse sfeerverlichting wordt al eeuwenlang met de hand gemaakt door vakmensen in Caïro, de hoofdstad van Egypte. Hier wordt onder goede omstandigheden de sfeerverlichting, puur uit liefde voor het vak, ontworpen. Dit is ook de reden dat ieder exemplaar dat geproduceerd wordt, uniek is qua vorm en uitstraling.

Hippe trend

Het mixen en matchen van woonaccessoires uit verschillende landen is een interieur trend geworden dankzij de hippie cultuur. Deze flowerpower subcultuur van jongeren, die zich overal in de wereld vestigden om hun boodschap te uiten van vrede, liefde en gelijkheid van rassen als symbolisch verzet tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij, zorgde ervoor dat de reis souvenirs niet alleen waren voorbehouden als een eclectische verzameling bij rijke reislustige mensen of in musea. Tegenwoordig zijn oosterse lampen zowel op Ibiza als in Scandinavië hip en passen ze moeiteloos in een Deens, industrieel of landelijk interieur. Elke bohemian of basic boho fan heeft een betoverende “look-a-like” met oosterse roots in zijn huis hangen. En of je nu een urban loft in city stijl, een wereldhuis met een klassieke kamer, een vakantiehuis aan het strand of een tuinhuis in groene botanische stijl hebt, een oosterse tafellamp past altijd en is bovendien weer even verrassend anders en wat origineler dan de gangbare lampen uit de bekende bouwmarkten of grote woonketens!

Lantaarns

Marokkaanse lampen  zijn een entiteit op zichzelf in de Marokkaanse verlichting. Lantaarns zijn handgemaakt van verschillende materialen, waaronder koper, metaal, smeedijzer, hout, stof of gewoon glas. De behuizing is bestaat vaak uit geometrische patronen en uitsparingen, met een koepel, rechthoekige gekleurde glaspanelen en een bodem. Ze worden ontworpen met gebruik van rijke en levendige kleuren en unieke gebrandschilderde kleurencombinaties, zoals rood, kobaltblauw, oranje, groen en paars. Lantaarns worden zowel interieur als exterieur gebruikt en kan met dus op vele plaatsen in en rondom het huis terugvinden. Middelgrote tot grote lantaarns kunnen worden vaak gebruikt aan weerszijden van een open haard mantel, of dienen als boekensteunen op een tafel of kast. Of ze worden gebruikt om een eenzame hoek of plek in een woonkamer, veranda of terras met sfeervol licht te vullen. Ze vormen vaak het ​​centrale lichtpunt die het interieur of exterieur zijn unieke Marokkaanse karakter geeft.

http://www.ghalia.nl/oosterse-hanglamp